skip to Main Content

Αποτελέσματα Επιστημονικού Συνεδρίου: “The EU enlargement to the Western Balkans.”

Με επιτυχία διεξήχθη την Τετάρτη, στις 10 Μαΐου 2023, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (πανεπιστημιακό campus), το Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: “The EU enlargement to the Western Balkans.”

Το Συνέδριο άνοιξε με τους χαιρετισμούς του Ομότιμου Καθηγητή και Προέδρου του Κέντρου για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό (Κ.Ε.Νο.Π.), κ. Πέτρου Στάγκου, του Καθηγητή και Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), κ. Παναγιώτη Γκλαβίνη, καθώς και του Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ., κ. Ιωάννη Παπαγεωργίου.

Η αρχική συνεδρία “The EU enlargement and the impact on the Western Balkans” αποτύπωσε τη θεματική του επιστημονικού συνεδρίου, με τη συμμετοχή εξεχουσών προσωπικοτήτων του χώρου, όπως του κ. Dragan Tilev, Κρατικού Συμβούλου για Ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και Συντονιστή στην Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, του κ. Pedja Mitrovic, Συμβούλου και Αναλυτή Πολιτικής στην Κυβέρνηση της Σερβίας, του κ. Ilir Melo, Διευθυντή του Τμήματος για την Περιφέρεια και τις Γειτονικές Χώρες του Αλβανικού Υπουργείου για την Ευρώπη και για Διεθνή Ζητήματα, καθώς και του κ. Agon Batusha, Μέλους της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου και της Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση. Τη συνεδρία συντόνισε ο Καθηγητής, κ. Ιωάννης Παπαγεωργίου.

Τη συνεδρία ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: “The Western Balkans accession – Challenges and opportunities for the EU and the Balkans”. Συμπληρώντας σφαιρικά τη θεματική του επιστημονικού συνεδρίου, στη συζήτηση συμμετείχαν η κ. Άννα Βεζύρογλου, Αναπληρώτρια Επικεφαλής Μονάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG NEAR: European Neighbourhood Policy and Enlargement Negotiations), ο κ. Γεώργιος Ανδρέου, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και ο Καθηγητής, κ. Ιωάννης Παπαγεωργίου. Τη συζήτηση συντόνισε η Καθηγήτρια του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ., κ. Λίνα Παπαδοπούλου.

Η βιντεοσκόπηση του Επιστημονικού Συνεδρίου είναι διαθέσιμη εδώ.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back To Top