skip to Main Content

Ερευνητικό πρόγραμμα για την κοινοβουλευτικοποίηση της διακυβέρνησης της ΕΕ

To Διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΝοΠ, σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. προκήρυξαν ερευνητικό πρόγραμμα με θέμα «Η Βουλή των Ελλήνων μπροστά στην πρόκληση της κοινοβουλευτικοποίησης της διακυβέρνησης της ΕΕ». Ως σκοποί του προγράμματος τέθηκαν:
  1. Η διάγνωση και την τυποποίηση των τρόπων με τους οποίους η Βουλή των Ελλήνων, στη διάρκεια της δεκαετίας 2010-2020, έφερε σε πέρας την παρέμβασή της στις νομοθετικές διαδικασίες της ΕΕ, δια του εντοπισμού και της αξιοποίησης των επί τούτοις προσωπικών και τεκμηριωτικών πηγών πληροφόρησης, καθώς και τη διάγνωση και τυποποίηση των αποτελεσμάτων αυτής της εθνικής κοινοβουλευτικής συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πολιτικο-θεσμικό γίγνεσθαι.  
  2. Η καταγραφή και ανάλυση των τρόπων με τους οποίους τα κοινοβούλια των υπόλοιπων 26 κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και το βρετανικό κοινοβούλιο, συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές δικαιοπαραγωγικές διαδικασίες.
  3. Η διακρίβωση των ορθότερων πρακτικών της κοινοβουλευτικής διάστασης της συμμετοχής των λοιπών κρατών μελών στην ευρωπαϊκή διακυβέρνηση και τη σκοπιμότητα της μεταφοράς τους στο ελληνικό πολιτικό-συνταγματικό πλαίσιο.  

Το ερευνητικό πρόγραμμα έφερε σε πέρας η δικηγόρος Θεσσαλονίκης και επιστημονική συνεργάτιδα του ΚΔΕΟΔ κ. Έλλη Τσιστσιπά πατήστε εδώ

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back To Top